Wie ben ik?

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Tjiska Haarsma-Visser oprichter van BabyVoices.

Op 28 december 1972 ben ik geboren in een gezin met 7 kinderen waarvan ik de 1 na jongste ben. Ik heb op jonge leeftijd al oog voor kleine kinderen en houd van baby’s. Bij mijn oudere broers en zussen werden baby’s geboren waar ik mijn hart kon ophalen. En als kind kon ik heerlijk knuffelen en zorgeloos met ze spelen.

Na de basisschool en de Havo ben ik aan het eerste jaar van de PABO gestart en  heb ik een jaar Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HB0) gestudeerd. Uiteindelijk bleek dit niet te zijn waarvoor ik op deze aarde ben. Mijn passie ligt bij kinderen en ik besluit de opleiding LKC (Leidster KinderCentra) te volgen en sluit die met een dikke voldoende af. Daarna trouw ik met Dick en  we hebben inmiddels samen 3 kinderen.

Na jaren ervaring op Buitenschoolse opvang en Kinderopvang van 0-12 jaar voel ik dat mijn passie voor baby’s groeit. Ik wil ze leren verstaan en begrijpen en zorgen dat ze lekker in hun vel zitten. Dit gaat me steeds beter af en in mijn werk word ik zelfs de babyfluisteraar genoemd. En je mag  best weten  dat ik daar trots op ben.

Door emoties te uiten vertelt je baby wat er aan de hand is  . Door te lachen vertelt ze dat ze lekker in haar vel zit en blij is. Door te huilen vertelt ze dat er iets niet helemaal fijn gaat. En als ze neutraal is en lekker ligt te spelen is het allemaal naar wens. Wij als volwassenen moeten maar begrijpen wat er is als ze huilt en wat ze wil. En daar ligt nu juist mijn gave en passie. Ik wil weten waarom een baby niet lekker in zijn vel zit. Ik wil op zoek naar hoe hij wel tevreden is en waarom hij het nu niet is. Dit doe ik door te observeren en te praten met de baby en te benoemen wat ik zie of merk. Samen kijken we naar je kindje en samen zoeken we naar oplossingen voor je kindje, zodat het ook een vrije blije baby wordt. Dat is mijn doel en daarbij zet ik al mijn kennis en ervaringen in die ik in de afgelopen 23 jaar in mijn loopbaan heb opgedaan.

2 gedachten over “Wie ben ik?

 1. Hoi Tjiska,
  Wat super leuk om je website te lezen! Ik vind dat je een goede missie hebt en weet zeker dat je op deze manier veel ouders blij kunt maken.
  Ik zou het leuk vinden om in contact te blijven : )
  Zonnige groetjes!

 2. Hoi Jacobine,
  super bedankt voor je lieve woorden en bemoedigingen en ik blijf zeker met je in contact. Dit jaar is het jaar waarop ik weer stappen ga zetten en dit ga je vast merken.
  tot gauw.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.